maandag 20 april 2009

BirkBen vandaag nogeens de Gempen opgereden maar nu met de Birk. Het gaat 6,8 km de berg op met een gemiddelde van 5 tot 6%.  Er wordt 350 hoogtemeters overwonnen. Met gemiddelt 10 slagen per minuut hogere hartslag was ik met de Birk ook 10 minuten eerder boven. Dus met de Birk in 35 Minuten en met de Quest 45. 
Je kunt het niet helemaal goed vergelijken, maar toch, is er een duidelijk verschil namelijk 2.6 kilometer per uur. En als ik dat goed bereken is dat 28.9% sneller. 
Nou ja, wat het ook allemaal waard is. Het gaat eigenlijk gewoon om het voortbewegen van punt A naar B. 
Maar nu ik toch nog bij het vergelijken ben. 
Even na de stijging gaat de weg vrij lang recht uit met weinig daling. Gisteren haaltde ik hier met de Quest al snel 84 kmh met de Birk(incl. staart) met moeite 70 kmh. Dus dat is alweer 20% sneller. Alhoewel ik uiteindelijk vanaf het hoogste punt naar huis met de Birk 4 minuten sneller was. Ik geloofde het zelf niet, maar het is toch echt zo. Waarschijnlijk durf ik met de Birk ook sneller te dalen, vooral ook op de steile stuk. 
Vandaag dus weer 50 kilometer gevreten met bijna 1000 hoogtemeter. 
De benen en de knieen moet nog wel flink wennen aan al dat ligfietsen. Ben tot vorige week eigenlijk alleen maar met de racefiets onderweg geweest. 
Morgen weer verder. 

Ps. heb me vandaag ook ingeschreven voor de www.classiquegenevoise.ch 

Het was vandaag lekker weer, rond de 20 graden, dus ben ik ook maar begonnen om het wintervachtje van m'n benen te scheren. HaHa

2 opmerkingen: