vrijdag 29 mei 2009

Druk, druk en nog eens druk



Ik schrijf wel niks, maar dat betekent niet dat er helemaal niets gebeurt. 
De Quest staat op stal en wacht op de gerepareerde licht komputer. (deze is al onderweg) Ik heb hem vandaag wel even gepoetst en tot mijn grote schrik zag ik dat er al weer barstjes in de lak springen? René, hoe is dat mogelijk????
Verder zijn we druk met de boerderij klaar te maken voor eventuele paarden.
Het Organiseren van de vakantie.................Waar gaan wij heen, en wie komt, wanneer hier naar toe. Ik geloof dat het vakantie huis in Leissigen al helemaal volgeboekt is.
En tussendoor wordt er ook nog driftig gefietst.
De komende maand zijn de eerste wedstrijden. 
de 6. juni een nachtfahrt om de Thunersee. We beginnen om 14.30 met eten en voorbereiding, daarna wordt elke 2 uur een ronde van 50 km gereden met 500 hoogtemeters.  Tot de volgende ochtend 9.00 uur.
10 Juni is er in het dorp iets verderop een bergrit over 4,9 km en 500 hoogtemeter. Deze doe ik maar met de race of mtb.
21 juni is dan de grote test in Geneve. 60 km. vorig jaar ging deze in 1.37 uur. Toen had ik nog maar weinig ligfiets km in de benen en was het bovendien de eerste keer op de Birk. Het ging toen eigenlijk al heel goed, alleen de laatste 10 km moest ik m'n twee medestrijders laten gaan en even later kwam er nog een achterlichter voorbij. Ik was helemaal, maar dan ook helemaal leeg. Dit jaar moet het eigenlijk nog iets beter gaan. Alhoewel m'n beide medestrijders ondertussenook  een nieuwe fiets hebben!!!!!!!!!

donderdag 14 mei 2009

Vandaag was ik gras maaien in Leissigen. 
En natuurlijk twee rondjes(a 45 km) om de see gefietst met de Birk.
De rondjes zijn natuurlijk niet helemaal vlak, maar toch enigsinds. Met uitzondering van twee moderate steigingen. Bij elkaar zo'n 500 hoogtemeter per rondje.
Het eerste rondje ben ik bijna in race modus gereden en was in 76 minuten terug. Hiermee ben ik zeer tevreden.

zondag 10 mei 2009

Van K naar K, oftewel van Komputer naar Klooster


Anton en Arjanne Barendregt waren het weekend hier. Het was hier dus weer eens beren gezellig met wat meer aandacht voor de bourgondische gewoontes. En daardoor bleef er dus weinig tijd om op de fiets te zitten. 
Ondertussen had ik alwel geprobeert een wakkelkontakt van de belichtingscomputer van de Quest te repareren. Wat uiteindelijk alleen maar van kwaad tot erger muteerde. En in een rookwolk resulteerde. Nu zal de Quest een kleine tijd op stal blijven, tot de verlichting weer gemaakt is. 
Gelukkig wil de vorige eigenaar ernaar kijken en kon ik het mooi nog net met de visite meegeven naar Nederland.
 
Het WK komt al dichterbij, nog 2 maanden, dus gaat het trainingschema meer richting interval en kortere segmenten. 
Vanmiddag een tourtje van 53 km gereden met 1100 hoogtemeter. 
Een opsteker was dat ik een mountainbiker tegen de berg op inhaalde. Maar je weet natuurlijk niks over deze fietser, dus is het vergelijken moeilijk. Maarja het blijft een opsteker. 
Ik kijk ook vooral uit naar de wedstrijd in Geneve (21 juni) dat zal een goede graadmeter zijn voor de conditie. Vorig jaar deed ik daar over 60 km heuvelachtig terein 1.40 uur en werd daarmee vierde. Het verschil was geloof ik 3 minuten met de nummer 1. 
Dat is 3% sneller als ik. 
Die 1.37 moet dit jaar, bij gelijke omstandigheden haalbaar zijn. De klassering is dan niet automatisch gegeven, want het ligt er maar net aan wie er allemaal meedoen. 
Bij mijn laatste test deze week was ik 2 minuten sneller op een half uur. 
De foto's moeten eigelijk weergeven dat het een groot plezier is hier in deze omgeving te kunnen trainen. Op den duur ken je bijna alle wegen in de grotere omgeving van Bubendorf en zo kom je op de prachtigste plaatsen. En je weet dan ook meestal wel wat leuke anekdotes over de plekken waar je langs komt. Bijvoorbeeld bij de laatste foto; als je dit dat een stukje verder door rijdt kom je langs een katholiekmannenklooster met een abt die op mannen valt. Ik denk dan dat deze man, en misschien wel meerdere, hier dan op de juiste plek zitten.  Het gaat ook jaren goed, en in een keer gaat er iemand iets over schrijven in de krant met het gevolg dat het sprookje binnen de kortste keren kapot is en het klooster aan de rand van het faissement gedreven wordt. Nou ja!!!!

zondag 3 mei 2009

gekkenwerk

Het was weer eens een vrij weekend en dus tijd om de benen te strekken. We bellen met Viktor, spreken een mooie tour af. Naar Luzern over de Brunnigpass naar Interlaken. En de volgende dag ziet alles er weer anders uit. 
Het weer zit niet mee. Volgens de regenrader zit er vooral bij Luzern een flinke regenbui, die zich langzaam mee verplaatst richting Bern. En dat is nou precies de route die we wilden rijden. Eigenlijk wilde ik met de open Birk gaan, maar besloot nu toch maar met de Quest te gaan. 
Viktor opgehaalt in Zäziwil en daarna op de Panzerpiste in Thun gaan kijken . 30 Augustus organiseerd Viktor hier een wedstrijd. Het oorspronkelijke Plan was een 5 uurs race. Maar nadat we de Piste gereden hadden dachten we toch de race wat te moeten inkorten. Het gaat namelijk de hele tijd Berg op Berg af. Ik heb nog wel even gekeken of ik Viktor noch een beetje pijn kon laten lijden. En ja hoor af en toe moest hij flink bijten. Maar dan reden we ook al tegen de 60 kmh.
Daarna zijn we in Thun (Bahnhof), onder veel bekijks gaan inkopen. Also, ik ging inkopen en Viktor moet de vragen van passanten beantwoorden.  De meeste mensen zijn erg enthousiast. Het is dan ook regelmatig gekkenwerk op de straat. Mensen zwaaien , vrouwen lachen meestal een beetje verlegen, buitenlanders en mannelijkejongeren roepen iets, ze hangen uit het raam en maken foto's. Een tegenligger met een grote witte Dodge Nitro toeterte en liet me de middenvinger zien. Ik denk dat dit de coole begroeting is van de boeren hier onder mekaar. Ik neem het maar zo. 
In Leissigen geslapen (Das Haus am See, dit is een lied van peter Fox) luister tip op youtube. Vroeg opgestaan en in de ochtenzon langs de Thunersee fietsen is gewoon geweldig. Na 4 uur en 45 Minuten ben ik om 13.00 uur weer thuis. We krijgen bezoek. Bernadette is jarig geweest. De grill gaat aan. Ik ben weer 300km rijker. 

Posted by Picasa